Streetfood is hot en je komt het overal ter wereld tegen. Ieder land heeft zijn eigen specialiteiten. Zo vind je in België op veel plekken een frituurwagen waar je heerlijke versgebakken frites kan krijgen, in Amerika veel hamburgers en in Turkije heerlijke lachmacun. Streetfood is de perfecte manier voor een snelle hap en om het land te ontdekken op culinair gebied. Het eten en drinken wordt vers gemaakt en er worden allerlei ingrediënten gebruikt om de smaak zo uniek mogelijk te maken.
Streetfood is ontstaan in het oude Griekenland in de 13e eeuw. Op straat werden kleine visjes verkocht, die gefrituurd werden in een kraam. In Rome verkocht men kikkererwtensoep op straat. Omdat in die tijd niet iedereen een oven of fornuis had kon men door streetfood toch vers klaargemaakt eten krijgen. Streetfood was voor het eerst legaal in Turkije in 1502 en bestond toen voornamelijk uit gekruid vlees. Vanaf die tijd gingen landen hun eigen stijl in streetfood ontwikkelen en is het uiteindelijk doorontwikkeld tot het streetfood zoals we dit nu kennen.