Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vlaams stoofvlees

21 februari 2016

Vlaams stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat gedurende lange tijd op laag vuur gestoofd is. Gewoonlijk wordt het vlees eerst aangebraden en kan daarna met verschillende vloeistoffen zoals water, bier of wijn gestoofd worden. Naast de vloeistof kunnen er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd worden voor de smaak. Dit kunnen uien, tomaten, laurierblaadjes en kruidnagels zijn.

De stoofkarbonade is een typisch Belgisch gerecht en verkrijgbaar in menig mobiel frituur en restaurants in België. De basisingrediënten zijn bruin bier en taaie stukken rundvlees die een lange tijd moeten garen. Ook hier kunnen diverse ingrediënten toegevoegd worden, zoals gebakken uien, peper, zout, kruidnagel, tijm en laurier. Ook wordt er vaak brood met mosterd aan toegevoegd om het gerecht aan te dikken. Stoofvlees smaakt heerlijk met een portie versgebakken friet.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens