Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vlaams stoofvlees

21 februari 2016

Vlaams stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat gedurende lange tijd op laag vuur gestoofd is. Gewoonlijk wordt het vlees eerst aangebraden en kan daarna met verschillende vloeistoffen zoals water, bier of wijn gestoofd worden. Naast de vloeistof kunnen er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd worden voor de smaak. Dit kunnen uien, tomaten, laurierblaadjes en kruidnagels zijn.

De stoofkarbonade is een typisch Belgisch gerecht en verkrijgbaar in menig mobiel frituur en restaurants in België. De basisingrediënten zijn bruin bier en taaie stukken rundvlees die een lange tijd moeten garen. Ook hier kunnen diverse ingrediënten toegevoegd worden, zoals gebakken uien, peper, zout, kruidnagel, tijm en laurier. Ook wordt er vaak brood met mosterd aan toegevoegd om het gerecht aan te dikken. Stoofvlees smaakt heerlijk met een portie versgebakken friet.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens