Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vlaams stoofvlees

21 februari 2016

Vlaams stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat gedurende lange tijd op laag vuur gestoofd is. Gewoonlijk wordt het vlees eerst aangebraden en kan daarna met verschillende vloeistoffen zoals water, bier of wijn gestoofd worden. Naast de vloeistof kunnen er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd worden voor de smaak. Dit kunnen uien, tomaten, laurierblaadjes en kruidnagels zijn.

De stoofkarbonade is een typisch Belgisch gerecht en verkrijgbaar in menig mobiel frituur en restaurants in België. De basisingrediënten zijn bruin bier en taaie stukken rundvlees die een lange tijd moeten garen. Ook hier kunnen diverse ingrediënten toegevoegd worden, zoals gebakken uien, peper, zout, kruidnagel, tijm en laurier. Ook wordt er vaak brood met mosterd aan toegevoegd om het gerecht aan te dikken. Stoofvlees smaakt heerlijk met een portie versgebakken friet.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Emmy Burger

Volgens veel mensen bestaat er geen enkele twijfel over: de Emmy Burger is de beste burger van New York. Deze burger is verkrijgbaar bij pizzeria Emily met vestigingen in … Lees verder...

Frituur Fantasia

Bij de frietwagen kunt u meestal diverse soorten frisdranken bestellen bij uw heerlijke friet en snacks. Dat is niet anders bij Frituur Fantasia uit het Belgische Herent. … Lees verder...

Generous Jack

McDonald’s in België heeft tijdelijk een nieuwe Maestro Burger op de menukaart staan; de Maestro Generous Jack. Na eerdere varianten zoals de Maestro Southern BBQ en de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens