Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vleesbrood

13 juni 2016

Een bekend Belgisch gerecht is vleesbrood en bestaat uit gehakt dat in een oven is gebakken. Het gerecht staat ook wel bekend als fricandon of gehaktbrood. Dit gerecht is populair, omdat het zowel als een koud beleg als een warme hoofdschotel gegeten kan worden.

De basis van het gerecht bestaat uit gehakt dat gebakken wordt in de vorm van een langwerpig brood. Naar eigen smaak kunnen groenten, kruiden en andere ingrediënten aan het gehakt toegevoegd worden. Veelal worden bijvoorbeeld peterselie, paprika, wortels, spekblokjes, gekookte eieren en ei en/of bloem als bind- en vulmiddel toegevoegd. Als hoofdgerecht smaakt het prima met versgebakken friet van onze frituurwagen. Er zijn ook kant en klare versies verkrijgbaar, die fijner gemalen zijn en met meer zetmeel gebonden zijn.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens