Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vol-au-vent

7 februari 2016

Vol-au-vent is een typisch gerecht dat bijna overal in België geserveerd wordt. In Nederland wordt het vaak pasteitje genoemd. De naam vol-au-vent schijnt te komen van de uitvinder die per abuis bladerdeeg had gebruikt in plaats van kruimel- en korstdeeg en toen hij het torentje van bladerdeeg zag “Il vole au vent” had geroepen.

De vulling kan op vele manieren gemaakt worden. Deze is vaak op basis van vlees, kalfszwezerik, vis, escargots of champignons, gebonden met een romige saus. Het is ook gemakkelijk zelf te maken en heerlijk te combineren met puree of heerlijk vers gebakken frietjes uit onze mobiel frituur.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens