Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vol-au-vent

7 februari 2016

Vol-au-vent is een typisch gerecht dat bijna overal in België geserveerd wordt. In Nederland wordt het vaak pasteitje genoemd. De naam vol-au-vent schijnt te komen van de uitvinder die per abuis bladerdeeg had gebruikt in plaats van kruimel- en korstdeeg en toen hij het torentje van bladerdeeg zag “Il vole au vent” had geroepen.

De vulling kan op vele manieren gemaakt worden. Deze is vaak op basis van vlees, kalfszwezerik, vis, escargots of champignons, gebonden met een romige saus. Het is ook gemakkelijk zelf te maken en heerlijk te combineren met puree of heerlijk vers gebakken frietjes uit onze mobiel frituur.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Welke soort kaas op je cheeseburger?

De frituursnacks die je tegenwoordig bij de mobiel frituur kunt krijgen, worden steeds origineler en culinairder. De normale cheeseburger met cheddarkaas is dan ook zeker … Lees verder...

Snacken in Zuid-Amerika – deel 2

In het vorige artikel bespraken we de lekkerste gefrituurde snacks uit Zuid-Amerika. Maar in dit continent worden ook veel niet gefrituurde snacks gegeten. In Vlaanderen … Lees verder...

Snacken in Zuid-Amerika – deel 1

Wij in Vlaanderen zijn dol op onze snacks uit de frituurwagen. Maar hoe snacken ze in andere landen of werelddelen eigenlijk? Daar hebben ze vaak geen mobiel frituur, … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens