Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vol-au-vent

7 februari 2016

Vol-au-vent is een typisch gerecht dat bijna overal in België geserveerd wordt. In Nederland wordt het vaak pasteitje genoemd. De naam vol-au-vent schijnt te komen van de uitvinder die per abuis bladerdeeg had gebruikt in plaats van kruimel- en korstdeeg en toen hij het torentje van bladerdeeg zag “Il vole au vent” had geroepen.

De vulling kan op vele manieren gemaakt worden. Deze is vaak op basis van vlees, kalfszwezerik, vis, escargots of champignons, gebonden met een romige saus. Het is ook gemakkelijk zelf te maken en heerlijk te combineren met puree of heerlijk vers gebakken frietjes uit onze mobiel frituur.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens