Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vol-au-vent

7 februari 2016

Vol-au-vent is een typisch gerecht dat bijna overal in België geserveerd wordt. In Nederland wordt het vaak pasteitje genoemd. De naam vol-au-vent schijnt te komen van de uitvinder die per abuis bladerdeeg had gebruikt in plaats van kruimel- en korstdeeg en toen hij het torentje van bladerdeeg zag “Il vole au vent” had geroepen.

De vulling kan op vele manieren gemaakt worden. Deze is vaak op basis van vlees, kalfszwezerik, vis, escargots of champignons, gebonden met een romige saus. Het is ook gemakkelijk zelf te maken en heerlijk te combineren met puree of heerlijk vers gebakken frietjes uit onze mobiel frituur.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Nostalgie: je favoriete snacks van de middelbare school

Kreeg jij ook elke week een klein bedrag van je ouders waarmee je eens iets lekkers kon kopen in de kantine op school of bij de frituurwagen om de hoek? Na een tijdje was … Lees verder...

Mayonaise over de wereld

Wij Belgen en Nederlanders kennen mayonaise als de heerlijke witte dikke saus die je onder andere bij je friet krijgt in de fritwagen. Maar in de rest van de wereld is … Lees verder...

Wat zit er in een kaassoufflé?

Iedereen die van kaas houdt, heeft waarschijnlijk wel eens een kaassoufflé besteld bij de plaatselijke mobiel frituur. De heerlijke kaas die eruit stroomt, wie houdt er … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens