Bij ons in de frituurwagen, vind je voornamelijk aardappelkroketten, garnalenkrokketten en rundvleeskroketten. Maar in andere landen in de wereld is een kroket heel iets anders! Nederland: In Nederland is een kroket een van de populairste snacks om bij je friet te eten. Het bestaat hier uit een grote staaf van boter, bloem en ragout, vaak van rundvlees, waarna het in paneermeel wordt gerold en gefrituurd wordt. De kroket wordt ook wel als iets typisch Nederlands gezien. Indonesië: Hier heb je de kroket kentang, een mix van groente, vlees en kruiden, opgerold in een bolletje, waarna het natuurlijk gepaneerd en gefrituurd wordt. Japan: De ‘karokke’ is al meer dan honderd jaar een begrip in Japan. Deze kroket kan gevuld zijn met vlees, groente, aardappelpuree, krab of garnaal! Over twee weken wordt deze lijst vervolgd met onder andere Spanje, Italië en Frankrijk! Nu al zin in een overheerlijke kroket? Bezoek dan eens onze mobiel frituur en bestel je favoriete snack.
Lees ook Kroketten over de wereld – deel 2