In de streek rond Veurne en het heuvelland in de Westhoek van Frans-Vlaanderen is de Belgische lekkernij potjesvlees ontstaan. Dit gerecht bestaat uit 70% kippenvlees, 15% kalfsvlees en 15% … [Lees meer...]
Vogel zonder kop
Dit typische Belgische gerecht klinkt wellicht een beetje wreed, maar niets is minder waar. Vogels zonder kop zijn geen vogeltjes waar de hoofdjes vanaf gehaald zijn, maar dit zijn blinde vinken. Dit … [Lees meer...]
Ardenner wildzwijn
Een heerlijk authentiek Belgisch gerecht is Ardenner wildzwijn. De Ardennen staan bekend om de wildzwijnen en hier is dit gerecht dan ook ontstaan. Het gerecht is een stoofpotje en wordt gemaakt van … [Lees meer...]
Gehaktballen in biersaus
Eigenlijk wordt in alle delen van België het gerecht gehaktballen in biersaus gegeten. Dit gerecht wordt vaak geserveerd in eetgelegenheden, maar is ook gemakkelijk te maken voor thuis. De gehaktbal … [Lees meer...]
Garnalen in tomaat met verse friet
Eén van onze Belgische klassiekers is garnalen in tomaat met verse frieten. Dit gerecht wordt ook weleens tomaat crevette genoemd en is gemakkelijk en snel klaar te maken. De belangrijkste … [Lees meer...]
Forel op Ardenner wijze
Een typische Belgische klassieker is forel, klaargemaakt op Ardenner wijze. Dit heerlijke gerecht komt, zoals de naam al zegt, uit de Ardennen. Het klaarmaken van het gerecht is niet heel moeilijk … [Lees meer...]
Steppegras
Jean Ceustermans heeft in 1968 voor het eerst steppegras aan het publiek geïntroduceerd. Hij werkte toen als chefkok in het Duitse hotel Quellental. De eerste klant die het gerecht mocht proeven was … [Lees meer...]
Tomaten gevuld met gehakt
Tomaten gevuld met gehakt is een typisch Belgisch gerecht, maar kan eigenlijk op veel plekken in de wereld gegeten worden. Het is heel gemakkelijk te maken en kan met veel bijgerechten gecombineerd … [Lees meer...]
Gentse Stoverij
Een traditioneel gerecht uit Gent is Gentse Stoverij. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Gentse Stoverij iets heel anders dan hachee. In hachee zitten vaak hele kleine stukjes vlees … [Lees meer...]
Gegratineerde witloof met ham
Het Belgische gerecht gegratineerde witloof met ham is in het midden van de 19e eeuw in Brussel ontstaan. Een botanicus was de uitvinder van het heerlijke gerecht en heeft de witloofteelt uitgebreid … [Lees meer...]