Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Gehaktballen

14 september 2016

Eén van de favoriete Belgische gerechten zijn gehaktballen. Deze worden meestal gemaakt van een mix van rundvlees en varkensvlees. Meestal worden de heerlijke gehaktballen verdronken in tomatensaus of … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Potjesvlees

6 september 2016

In de streek rond Veurne en het heuvelland in de Westhoek van Frans-Vlaanderen is de Belgische lekkernij potjesvlees ontstaan. Dit gerecht bestaat uit 70% kippenvlees, 15% kalfsvlees en 15% … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Vogel zonder kop

29 augustus 2016

Dit typische Belgische gerecht klinkt wellicht een beetje wreed, maar niets is minder waar. Vogels zonder kop zijn geen vogeltjes waar de hoofdjes vanaf gehaald zijn, maar dit zijn blinde vinken. Dit … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Ardenner wildzwijn

22 augustus 2016

Een heerlijk authentiek Belgisch gerecht is Ardenner wildzwijn. De Ardennen staan bekend om de wildzwijnen en hier is dit gerecht dan ook ontstaan. Het gerecht is een stoofpotje en wordt gemaakt van … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Gehaktballen in biersaus

15 augustus 2016

Eigenlijk wordt in alle delen van België het gerecht gehaktballen in biersaus gegeten. Dit gerecht wordt vaak geserveerd in eetgelegenheden, maar is ook gemakkelijk te maken voor thuis. De gehaktbal … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Garnalen in tomaat met verse friet

8 augustus 2016

Eén van onze Belgische klassiekers is garnalen in tomaat met verse frieten. Dit gerecht wordt ook weleens tomaat crevette genoemd en is gemakkelijk en snel klaar te maken. De belangrijkste … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Forel op Ardenner wijze

2 augustus 2016

Een typische Belgische klassieker is forel, klaargemaakt op Ardenner wijze. Dit heerlijke gerecht komt, zoals de naam al zegt, uit de Ardennen. Het klaarmaken van het gerecht is niet heel moeilijk … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Steppegras

25 juli 2016

Jean Ceustermans heeft in 1968 voor het eerst steppegras aan het publiek geïntroduceerd. Hij werkte toen als chefkok in het Duitse hotel Quellental. De eerste klant die het gerecht mocht proeven was … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Tomaten gevuld met gehakt

17 juli 2016

Tomaten gevuld met gehakt is een typisch Belgisch gerecht, maar kan eigenlijk op veel plekken in de wereld gegeten worden. Het is heel gemakkelijk te maken en kan met veel bijgerechten gecombineerd … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Gentse Stoverij

12 juli 2016

Een traditioneel gerecht uit Gent is Gentse Stoverij. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Gentse Stoverij iets heel anders dan hachee. In hachee zitten vaak hele kleine stukjes vlees … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

  • « Vorige pagina
  • 1
  • …
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • …
  • 39
  • Volgende pagina »

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens