Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Gegratineerde witloof met ham

30 juni 2016

Het Belgische gerecht gegratineerde witloof met ham is in het midden van de 19e eeuw in Brussel ontstaan. Een botanicus was de uitvinder van het heerlijke gerecht en heeft de witloofteelt uitgebreid … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Krokante kippenboutjes

26 juni 2016

Het EK is in volle gang en de Rode Duivels zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap. Wanneer u met een stel vrienden of familie naar de wedstrijden kijkt, horen hier natuurlijk ook heerlijke … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Dinantse koek

22 juni 2016

Een specialiteit van de Waalse stad Dinant is de Dinantse koek. In het Frans wordt dit een couque de Dinant genoemd. De bereiding van deze koek gaat al terug tot de 15e eeuw. De inwoners bedachten … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Vleesbrood

13 juni 2016

Een bekend Belgisch gerecht is vleesbrood en bestaat uit gehakt dat in een oven is gebakken. Het gerecht staat ook wel bekend als fricandon of gehaktbrood. Dit gerecht is populair, omdat het zowel als … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Peren met geitenkaas salade

4 juni 2016

In België zijn er veel streekgerechten en een typisch Belgisch gerecht is een salade van peren met geitenkaas. Dit is een heerlijke maaltijdsalade en kan als lunch gegeten worden. Deze salade wordt … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Luikse salade

30 mei 2016

Een heerlijk typisch Belgisch gerecht is de Luikse salade. Het recept van deze salade is in iedere familie verschillend en iedereen beweert het authentieke recept te hebben. Het blijkt zelfs zo te … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Paling in ’t groen

24 mei 2016

Paling in 't groen is een typisch Vlaams gerecht afkomstig uit de Scheldestreek. Dit gerecht bestaat uit een zoetwaterpaling in een groene saus. Traditioneel wordt dit gerecht vooral thuis … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Escavèche

15 mei 2016

Mensen die niet uit België komen zijn vaak niet bekend met de Belgische keuken. Ook de Belgen zelf kennen niet alle typische Belgische gerechten. Een typisch Belgisch gerecht, dat niet bij iedereen … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Hespenrolletjes

15 mei 2016

Hespenrolletjes is een typisch Belgisch gerecht. Dit is een echte Vlaamse klassieker en wordt vaak geserveerd, omdat het gemakkelijk is om te bereiden, niet duur is en erg lekker. Dit gerecht kan met … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Boulet à la liégeoise

1 mei 2016

Een bekend streekgerecht uit de Belgische stad Luik is Boulet à la liégeoise. Dit wordt ook wel Boulet sauce lapin of boulet sauce chasseur genoemd en is een gehaktbal die geblust wordt met azijn. … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

  • « Vorige pagina
  • 1
  • …
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • …
  • 39
  • Volgende pagina »

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens