Vol-au-vent is een typisch gerecht dat bijna overal in België geserveerd wordt. In Nederland wordt het vaak pasteitje genoemd. De naam vol-au-vent schijnt te komen van de uitvinder die per abuis … [Lees meer...]
Souvlaki
Op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij de versgebakken friet van de mobiel frituur? Denk dan eens aan Griekse spiesjes van kip. Dit is ook bekend als Souvlaki en is gemakkelijk te combineren met … [Lees meer...]
Jerk Chicken
Jerk Chicken is een typisch Jamaicaanse bereiding die verwijst naar de kruiden die gebruikt worden en de manier van koken. Je kunt de kip bereiden op een grill of in de oven. Hier in België wordt het … [Lees meer...]
Maisbrood
Maisbrood is een belangrijk element in de Southern cuisine, de keuken van de zuidelijke staten van Amerika. Maïs was al duizenden jaren lang het basisvoedsel voor de Indiaanse bevolking. De kolonisten … [Lees meer...]
Macaroni met kaas
Macaroni met kaas of ook wel Mac & Cheese wordt in Amerika comfort food genoemd, het soort eten dat gemakkelijk gegeten wordt en mensen doet denken aan hun kindertijd. Het is een heel populair … [Lees meer...]
Okra
Okra is een van oorsprong tropische plant met eetbare peulvruchten, die in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten wordt gegeten. Het is een onmisbaar ingrediënt in soul food, de keuken … [Lees meer...]
Geen oesters meer uit New York
Door de bevuiling in de New Yorkse wateren zul je op dit moment nog geen New Yorkse oesters op het menu zien van een mobiel frituur of restaurant. In afwachting van de dag dat dit wel weer gebeurt, … [Lees meer...]
Collard Greens
Collard Greens, oftewel boerenkool, is een populaire groente in delen van Amerika, maar voornamelijk in de zuidelijke staten. Deze groenten behoren tot de familie van broccoli en kool. De groente … [Lees meer...]
Yams
In Amerika worden zoete aardappelen yams genoemd, maar strikt genomen zijn ze dat eigenlijk niet. De echte Yam wordt namelijk in Afrika en Azië gekweekt en is meliger en droger dan de sweet potato uit … [Lees meer...]
Huidige oesterbanken bij New York
Op dit moment doen de oesters het goed in de wateren rondom New York. De oesterbanken groeien goed, maar de oesters zijn op dit moment nog niet geschikt voor consumptie. Het zal dus nog even duren … [Lees meer...]