Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Vlaamse karnemelksoep

24 april 2016

Naast een lekker vers frietje van de frituurwagen is Vlaamse karnemelksoep een typisch Belgisch gerecht. Van oudsher staan Vlamingen bekend als consumenten van boter. Dit is terug te zien in … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Bodding

18 april 2016

Een heerlijk gerecht om een maaltijd van onze frituurwagen mee af te sluiten is bodding. Dit is broodpudding en is een lekkernij in België en Nederland. Bodding is gemaakt van broodresten, rozijnen, … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Boerenfrieten

16 april 2016

Boerenfrieten zijn een alternatief voor de Franse frieten en Belgische frieten. Boerenfrieten worden gemaakt van gewone aardappelen, maar ze zijn gebakken met de schil er nog omheen. Dit zorgt voor … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Steak friet

3 april 2016

Een typisch Belgisch gerecht is steak friet. Dit gerecht is veel te vinden in brasseries en restaurants en is erg populair. Het gerecht is niet moeilijk te bereiden en is snel en gemakkelijk klaar te … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Mitraillette

1 april 2016

Een typische Belgische snack is een mitraillette. Dit betekent letterlijk mitrailleur of machinegeweer en is ontstaan in Brussel. Deze snack bestaat uit een half strokbrood met daarop vlees van de … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Moules-Frites

20 maart 2016

Een typisch Belgisch gerecht is Moules-frites. Dit is een populair gerecht in België en Noord-Frankrijk en wordt ook wel mosselen met friet genoemd. Dit gerecht wordt als Nationaal gerecht van België … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Konijn met pruimen

16 maart 2016

Konijn met pruimen is een typisch Belgisch gerecht en wordt meestal in de winter gegeten. Het konijn wordt vaak in bier gestoofd en naast pruimen kunnen er verschillende andere ingrediënten worden … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Kroket

10 maart 2016

In Nederland krijg je een vleeskroket wanneer je een kroket bestelt bij een mobiel frituur. In België wordt meestal een aardappelkroket bedoeld. Deze bestaat uit aardappelpuree met een gepaneerd … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

De Blinde Vink

28 februari 2016

Een blinde vink is een typisch Nederlands en Belgisch gerecht. Deze is gemaakt van gehakt en is omwikkeld met een lapje kalfsvlees of een stukje hamlap. Een variatie op de blinde vink is de slavink … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

Vlaams stoofvlees

21 februari 2016

Vlaams stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat gedurende lange tijd op laag vuur gestoofd is. Gewoonlijk wordt het vlees eerst aangebraden en kan daarna met verschillende vloeistoffen zoals … [Lees meer...]

Categorie: Heden & Verleden

  • « Vorige pagina
  • 1
  • …
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • …
  • 39
  • Volgende pagina »

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens